مقابله با تهدید سایبری در نیروی هوایی آلمان
رئیس امنیت هوایی ارتش آلمان با اشاره تحقیقاتی که نشان میدهد هکرها قادرند با کمک تجهیزاتی به ارزش تقریبی پنج هزار یورو (پنج هزار و هفتصد دلار)، کنترل هواپیماهای نظامی را در دست بگیرند، یک برنامه ابتکاری جدید برای مقابله با تهدیدات سایبری طراحی کرده است.
سخنگوی وزارت دفاع آلمان اعلام کرده است که توسعه «مهارت سایبری هوایی» هر چیزی را پوشش میدهد؛ از آگاهی فزاینده درباره تهدیدات سایبری گرفته تا پروژههای تحقیقاتی فنی و تجهیز هواپیماها به سامانههای حفاظتی. وزیر دفاع، کاترین سودر (Katrin Suder)، از ایده پیشنهادی که ژنرال آنسگر ریکس (Ansgar Rieks)، رئیس اداره هوانوردی ارتش آلمان پشتیبانی کرده است. ریکس گفته بود مرکز هوافضای DLR آلمان که تحت حمایت دولت قرار دارد اثبات کرده که هکرها میتوانند با تجهیزاتی ارزانقیمت، کنترل هواپیماها را به دست بگیرند و این او را واقعا ترسانده است. او اضافه کرده که این موضوع جزو نگرانیهای اصلی در بخش هوانوردی غیرنظامی هم است. او اظهار داشت: «این موضوع من را میترساند و درباره آن با وزیر کشور مکاتبه کردهام و گفتهام که دست روی دست گذاشتن به معنای تشدید غفلت و سهلانگاری است.»
ریکس اظهار داشته که مقامات ارتش نه تنها باید بر مشکلات احتمالی در رابطه با نرمافزارهای رایانهای تمرکز کنند بلکه باید تلاش کنند این اطمینان حاصل شود که کنترل هواپیماها از روی زمین یا احتمالا توسط مسافران هوایی ممکن نیست. ارتش آلمان در سال جاری یک فرماندهی سایبری جدید راهاندازی کرد که واحدهای سایبری را در سرتاسر ارتش دستهبندی میکند و در برنامه سایبری هوایی نیز حضور خواهد داشت.
به گفته سخنگوی مرکز هوافضای DLR، انعطافپذیری سایبری – حصول اطمینان از این که سامانهها میتوانند از حملات سایبری جان سالم به در برده و به فعالیت خود ادامه دهند – از موضوعات اصلی همایشی بود که ماه گذشته در دانشگاهBundeswehr مونیخ برگزار شد. طبق گفته او، ارتش المان در حال کار کردن بر روی موضوع سایبر هوایی در اتحادیه اروپا و ناتو نیز است.
در سالهای اخیر نگرانیها درباره حملات سایبری به هواپیماها و در بخش گسترده هوایی به شدت بالا گرفته و حمله علیه سایر بخشها نیز رو به فزونی است. هواپیماها روز به روز بیشتر به سامانههای رایانهای متصل میشوند و بسیاری از کارشناسان نگران این موضوع هستند که صنعت هوانوردی نتوانسته همگام با تهدیدی که از سوی هکرها هواپیماها را تهدید میکند، پیش برود.
بهکارگیری سریع پروتکلهای ارتباطی مشابه پروتکلهایی که در اینترنت برای اتصال اتاقک خلبان، کابین و کنترل زمینی استفاده میشود، ترافیک هوایی را در معرض آسیبپذیریهایی قرار میدهد که سایر بخشها نظیر مالی و نفت و گاز را نیز رنج میدهد.
منبع: سایبربان
- ۹۶/۰۵/۰۴
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.