آشنایی با پردازندههای لپتاپ شرکت اینتل
اگر تا به حال سری به بازار کامپیوتر زده باشید متوجه شده اید که برای خرید یک لپ تاپ مناسب نیاز به دانش سخت افزاری زیادی است چرا که هنگام انتخاب یک لپ تاپ لیستی از مشخصات را جلوی شما قرار می دهند که در آن از سایز صفحه نمایش تا مدل پردازنده و کارت گرافیک به صورت جز به جز نوشته شده است.
اگر دانش کافی در این زمینه داشته باشید با یک نگاه می توانید بهترین لپ تاپ را هم از نظر قیمت و هم از نظر کیفیت انتخاب نمایید. در غیر این صورت باید با تحقیق، حداقل دانش لازم را بدست آورید تا مبادا دستگاهی را انتخاب کنید که خیلی به کار شما نمی آید و برخلاف پرداخت هزینه بالا هیچ سودی به شما نرساند.
اولین نکته برای خرید هر لپ تاپ دانستن مدل های مختلف سخت افزاری مخصوصا پردازنده دستگاه است. بسیاری ممکن است مدل های مختلف پردازنده را نشناسند و به همین دلیل با بی توجهی به این عنصر بسیار مهم، تصمیمی اشتباه بگیرند. این تصمیم اشتباه می تواند ضررهای جبران ناپذیری داشته باشد.
برای آنکه در مورد این قطعه بسیار مهم لپ تاپ انتخابی هوشمندانه تر داشته باشید به معرفی پردازنده های مختلفی که این روزها در لپ تاپ ها از آن استفاده می شود پرداخته ایم.
لپ تاپها امروز از دو پردازندهی اینتل (Intel) و ایامدی(AMD) استفاده میکنند. اینتل با دارا بودن بیش از ۹۵ درصد پیشتاز غیر قابل منازعه این بازار است و در خوشبینانه ترین حالت ۵ درصد از سهم بازار متعلق به شرکت AMD است. که شما بعد از خواندن این مقاله دوقسمتی دلیل این موضوع را خواهید فهمید. به همین دلیل در قسمت اول این مقاله به معرفی سیپییو های شرکت اینتل پرداخته و در قسمت بعد به معرفی سیپییو های شرکت “ای ام دی” می پردازیم. در ادامه با فناورانه لوتوس همراه باشید
محصولات اینتل در سه دسته Core i7، Core i5 و Core i3 قرار میگیرند هرچند سری محصولات اینتل M نیز اخیرا در بازار لپتاپ ها مشاهده شدهاند. شرکت اینتل هر سال نسل جدیدی از هر یک از سه دسته ذکر شده را معرفی و روانه بازار میکند.تاکنون شش نسل از خانواده Core-i کمپانی اینتل معرفی و محصولات آن در دستگاههای مختلف به کار گرفته شدهاند.
اگر بخواهیم مثالی در این رابطه بزنیم، پردازشگرهای سری Core i7 شرکت اینتل خود دارای نسل های مختلفی از نسل اول تا نسل ششم میشوند. شما با مشاهده رقم سمت چپ هر سری پردازشگرهای اینتل میتوانید به نسل آن پیببرید.
اینتل تا به امروز ۵ نسل از پردازندههای خود را معرفی کرده است. این شرکت اخیرا نیز از آخرین نسل پردازنده های خود با نام Skylake پرده برداشت.
نسلهای اول تا چهارم پردازندههای Core i اینتل با این نامها شناخته میشوند:
- Arrandale – نسل اول
- Sandy Bridge – نسل دوم
- Ivy Bridge – نسل سوم
- Haswell – نسل چهارم
- Broadwell – نسل پنجم
- Skylake – نسل ششم
پردازندههای Pentium تشابه زیادی به پردازندههای core i3 دارند. همه این پردازندهها دو هسته ایی هستند و با فناوری ۳۲ نانومتری ساخته شدهاند. پردازندههای (Pentium و core i3) دارای ۳ مگابایت حافظه Cache هستند، Turbo Boost ندارند و همگی با یک پردازنده گرافیکی یکپارچه شدهاند.
پردازندههای نسل دوم core i5 همگی چهار هستهای هستند و از Quick Sync و Turbo Boostپشتیبانی میکنند. تمام پردازندههای core i5 با ۶ مگابایت حافظه Cache عرضه میشوند، گرافیک مجتمع شده با اکثر پردازنده core i5 اینتل HD 2000 است. رویهی مذکور از نسل سوم کاملا تغییر کرد و اینتل از ویژگیهای Turbo Boostو Hyper-threading در تمامی پردازندههای خود استفاده کرد. این یکی از دلایل موفقیت ناگهانی این شرکت محسوب میشود.
نباید فراموش کرد که مدلهای Core i7 لزوما بهتر از Core i5 نیستند. ما دیگر شاهد ظهور i9 یا سقوط i3 ها نخواهیم بود. قدرت پردازشی نسل های جدید پردازنده ها به Core i7 ها افزوده میشود. در نتیجه امکان انتقال قابلیتها و قدرت نسل گذشته پردازندههای Core i7 به نسل جدید Core i5 وجود دارد. به همین دلیل امکان وجود پردازشگر قدرتمند در نسل Core i5 به شکلی که از پردازندههای Core i7 نسل گذشته قویتر باشد وجود دارد.
لپتاپها با پردازندههای اینتل در سریهای مختلف با نام های متفاوتی تولید میشوند.
اگر بخواهیم سریها را توضیحی کوچک بدهیم به عنوان مثال پردازنده Intel Core™i7-4578U از دسته i7 بوده و مربوط به نسل چهارم یعنی هسول است. سری ساخت این محصول نیز U بوده که به معنی مصرف بهینه انرژی و طول عمر باتری بیشتر است که در لپتاپهای اولترابوک استفاده میشود.
سری M نیز به معنی موبایل (در لپتاپ و تبلت نیز استفاده میشوند) که در لپتاپ هایی با قدرت پردازش بالا استفاده میشود.
سری XM نیز مربوط به خط تولید لپتاپ های پر قدرت مناسب بازی است. Q نیز به معنی چهار هسته است. در نوت بوکها فقط پردازنده هایی که بعد از کد آنها حرف Q قرار دارد، چهار هسته ای هستند. به عنوان مثال Intel® Core™ i7-3612QM از نسل ایوی بریج چهارهسته ای است، در حالیکه Intel® Core™ i7-3540M تنها دو هسته دارد.
سری H نیز به معنای عملکرد بالا بوده که برای سیپییو های قدرتمند استفاده میشود.
شرکت اینتل با تولید کارتهای گرافیکی مجتمع که با نامهای intel HD Graphics در لپتاپها قرار دارد به دنبال ارائه سیستمی کم مصرف با عمر باتری بالا بوده است. این پردازندهها سیپییو و کارت گرافیک را با یکدیگر در یک تراشه جای میدهند.
در معرفی کوتاه بعدی به ویژگیهای ایامدی رقیب دیرینهی شرکت اینتل میپردازیم.
منبع: لوتوس
نویسنده: newsadmin
- ۹۵/۰۵/۱۲
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.