آغاز عصر اتصالات نوری
در زمان برگزاری انجمن توسعهدهندگان اینتل (IDF 20161)، یک ماژول اتصالات نوری (silicon photonics modules) که از نور و لیزر برای افزایش سرعت انتقال اطلاعات بین رایانهها استفاده میکند، معرفی شد.
براینت اعلام کرد با گذشت زمان، اینتل ارتباطات نوری را به سطح تراشهها خواهد آورد و نور نقش اصلی ارتباطات درون رایانهها را نیز بر عهده خواهد گرفت.
وی افزود: «رایانهها و سرورهای امروزی از سیمکشی برق برای انتقال دادهها استفاده میکنند؛ اما به نظر میرسد هماکنون افزایش سرعت انتقال با این روش به حد نهایی خود رسیده است. فیبر نوری روشهای تازهای را برای افزایش سرعت ارائه میدهد.»
فیبر نوری برخلاف سیمکشی معمولی به فضای کمتری نیاز دارد و میتواند اطلاعات را در فواصل بیشتر و با سرعت بالاتری جابهجا کند. این موضوع باعث میشود تا تولید سرورها و مراکز داده به هزینهی کمتری نیاز داشته باشند.
اولین ماژول اتصالات نوری میتواند دادهها را با سرعتی بیشتر از 100 گیگابیت در ثانیه (حدود 12.5 گیگابایت در ثانیه) انتقال دهد. این فناوری به طور گستردهای از پروتکلهای اترنت استفاده میکند؛ اما سرورها برای پشتیبانی از آن به سوییچهای ویژهای نیاز دارند. درنهایت اتصالات نوری خواهند توانست از دیگر پروتکلهای شبکه و انتقال داده پشتیبانی کنند.
جیسون واکسمن (Jason Waxman)، یکی از مدیران ارشد اینتل گفت: «فرستنده، گیرنده و دیگر تجهیزات ارتباطات نوری از سال جاری در دسترس قرار می گیرد؛ اما پیادهسازی آن در اوایل سال 2017 انجام خواهد شد»
شرکت اینتل از 16 سال پیش در تلاش است تا بتواند ماژول اتصالات نوری را تولید و عرضه کند؛ اما تا کنون به علت دست نیافتن به استانداردهای موردنیاز، موفق به انجام این کار نشده بود. این شرکت یک رابط جدید به نام «MXC» را برای برقرار ارتباط بین سرورها با استفاده از اتصالات نوری معرفی کرد. از طرفی یک پروتکل جدید به نام «3O-PCI » را برای ارتباطات «PCI Express» از طریق فیبر نوری ایجاد کرد.
اینتل میخواهد با استفاده از اتصالات نوری، طراحی مراکز دادهها را از مجدداً انجام دهد. ارتباطات نوری امکانی را فراهم میکند تا اجزای مختلف یک سیستم مانند پردازندهی مرکزی، منبع ذخیرهسازی و رم در بخشهای مختلف و بهصورت مجزا قرار بگیرند. این ویژگی فضا و انرژی موردنیاز برای ایجاد یک مرکز دادهها را تا حد زیادی کاهش میدهد.
به علاوه اینتل سعی داشت از اتصالات نوری برای پورت تاندربولت4 استفاده کند؛ اما به علت پرهزینه بودن کابلها این کار با موفقیت به پایان نرسید. برخلاف سیم مسی، در کابلهای نوری الکتریسیته وجود ندارد. این موضوع بیان میکند پورت تاندربولت باید به یک منبع تغذیه متناوب (AC) متصل شود.
- ۹۵/۰۶/۰۲